Monday, August 31, 2009

Qiamullail di Masjid As-Syakirin KLCC



Assalamualaikum,
Catatan Malam 31 Ogos 2009, Cahaya indah menerangi masjid semoga Nur keimanan melimpah ruah menerangi jiwa yang merindui ketenangan dan kedamaian Nur Illahi. Putra ku yang satu semoga menjadi anak yang solleh.



Sujud yang satu dalam kedinginan subuh, subhanallah walhamdulillah wala'ila ha'illallah wallahhuakbar..




Hmmm..., Special lauk sahur ni, gulai tulang ikan kering masak lemak, sambal belacan, hirisan timun dan ayam goreng, nasi panas-panas beb... Jemput kakak-kakak, makcik-makcik bersahur dalam kedinginan subuh selepas Qiam. Sedapp. Alhamdulillah.



Alhamdulillah...A Special Gift. Aku berkesempatan berbual dengan seorang wanita Arab dari Mekah. Selepas solah Tarawikh sambil duduk2 di tepian dinding masjid beliau datang duduk bersebelahan ku yg juga duduk berhampiran 2 gadis remaja Arab. Rupa2nya kedua gadis remaja itu putri beliau. Anisah yang cantik, putrinya Safa dan Shamir menghadiahkan aku bantal biru bercop MAS. "For you... you sleep here, Qiam here.." katanya sambil tersenyum mesra padaku. "Syukran" kata ku, "Jazakallahhukhairan...." Malam itu Anisah, Safa dan Shamir beredar meninggalkan masjid, katanya esok pagi ingin melihat acara sambutan hari kemerdekaan di Kuala Lumpur. Cantiknya wajah mereka. Subhanallah.

2 comments:

kakyong said...

salam kenal,
rumah dekat dgn masjid klcc ya..
kakyong pernah solat zohor sekali kat situ..
itu pun 7-8 tahun yg dulu.. dah lama dah...

mas airlines said...

Assalamualaikum. Saya segan nak menulis, tapi atas dasar "desperate", saya terpaksa cuba.

Nice blog u have here, kak. Kebetulan terjumpa blog akak masa mencari something kat internet. Bende yg saya cari tu ada dalam gambar yg akak post dlm tajuk "Qiamullail di Masjid As-Syakirin KLCC". Saya sedang mencari 2 bijik bantal MAS sebenarye.

Saya mencari 2 bijik bantal MAS tu utk adik perempuan saya yg masih berumur 5 tahun. Tu je adik yg saya ada. Saya dah terhilangkan 2 bantal MAS yg die pakai sejak umur 3 tahun. Tak sengaja. 2 bijik bantal MAS tu nenek saya cantumkan jadi satu bantal MAS panjang. Saya dah buat macam2 termasuklah belikan die beberapa bantal cute (agaknye lah) tapi yg buat saya sedih bile saya perasan die tak pakai bantal2 yg saya belikan tu masa tidur macam biasa yg die guna bantal MAS panjang tu. Lebih menyedihkan lagi, bile dah dekat SEMINGGU die merajuk tak bercakap dgn saya.Saya dah buat macam2 utk cari 2 bijik bantal MAS tu tapi macam tak berjaya. Saya nih pun jarang dpt peluang naik plane.

Saya harap akak sudi jual bantal MAS yg kawan akak kasi tu pada saya, utk saya berbaik dgn adik tu. Saya berharap sgt. Saya ada create satu email semata2 utk tujuan communicate dgn akak:

mas_airlines_pillow@yahoo.co.uk

Thanks alot kak! Assalamualaikum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...